Samsung’un yeni amiral gemisi modeli test merkezimizde.

Samsung’un bu sene üst seviyede iddialı olduğu 2 modeli Galaxy S6 ve S6 Edge, bir süredir satışta bulunuyor. Kavisli ekranı ve şık tasarımıyla beğenileri üzerine toplayan S6 Edge’i bir süre önce incelemiştik. Şimdi ise amiral gemisi modeli Galaxy S6’yı inceliyoruz. Aslında baktığımızda bu iki modelde genel olarak aynı özellikler var, ama tabii ki ayrıştıkları noktalar da var. İlk bakışta tasarımlardaki fark dikkatleri çekecektir doğal olarak. Şimdi gelin, S6’nın detaylarına birlikte göz atalım.

Önceki amiral gemisi modellerinden çok farklı

Samsung, S6 Edge’te olduğu gibi S6’da da metal tasarım ve cam kaplama malzemelere yer veriyor. Böylelikle şimdiye kadar elimize aldığımız en şık, en kaliteli Samsung amiral gemisine merhaba diyoruz. Cihazın gerçekten güzel bir tasarımı var. Yanlardan kıvrımlı olarak hazırlanan ürün, ön ve arka taraflarında kullanılan Corning Gorilla Glass 4 camlarla da ayrı bir sağlamlık, ayrı bir şıklık hissiyatı uyarıyor. Örneğin, eğer elinizde beyaz bir S6 varsa, özellikle ışık altında cihaz adeta lamba gibi parlıyor. Böyle bir renkte parmak izleri de pek belli olmuyor haliyle.

 

Telefonun ön tarafına baktığımızda, Home ana ekran tuşunun yerini koruduğunu görüyoruz. Sağ yan tarafta güç tuşunu, sol yan tarafta da ses tuşlarını görüyoruz. Bağlantı – şarj noktası ve hoparlör çıkışı da alt tarafta konumlandırlmış. Hoparlörün pek iddialı olmadığını, ama yine de birçok kullanıcıyı memnun edecek düzeyde olduğunu söyleyebiliriz.

Arka tarafa baktığımızda ise, kamera ışığını ve köşeli çerçeveli olarak tasarlanmış kamerayı görüyoruz. Kamera S6 Edge’te de olduğu gibi bu modelde de çıkıntılı tasarlanmış ve özellikle sert bir zemine telefonu bıraktığınızda biraz sıkıntı yaratabilir. Öte yandan cam kaplamanın da etkisiyle arka kısmın çok güzel göründüğünü yine söyleyelim.

Dayanıklılık ve kullanılabilirlik

S6, 6.8mm kalınlıkta, 138 gram ağırlığındaki telefon, tek elle kullanıma uygun. Kayma ve terlemelere sebebiyet vermediği gibi sizi yormuyor da. Öte yandan, kullandığınız her an tanık olduğunuz şıklığın sizi mutlu edebileceğini de söyleyebilirim.

Samsung’un yeni amiral gemisi modeli test merkezimizde.

asdasTasarımdaki çeşitli düzenlemeler, Home ana ekran tuşuna yedirilen parmak izi okuyucusunun performansının iyileştirilmesi, metal ve cam malzemeler ve yanlarda konumlandırılan fiziksel tuşlarla birlikte Samsung’un ürettiği en kullanışlı telefonlardan bir tanesinin de S6 olduğunu söyleyebiliriz.

Dayanıklılık tarafına da değinecek olursak, Corning’in Gorilla Glass 4 teknolojisi, an itibarıyla en gelişmiş koruma teknolojisi ve hafif darbeler, çizilmelere karşı hem ekranı hem de arka kısmı koruyabiliyor. Bel hizasında yaşanan düşmelerde de S6’nın herhangi bir sorunla karşılaşmadığını söyleyebilirim. Ama yine eklemekte yarar var. Örneğin çakıl taşlarıyla dolu bir zeminde düşürürseniz işler değişebilir. Biraz da dikkat ve şans işi bu diyebiliriz.

Neler yok mesela?

Galaxy S6 ile tasarımda yaşanan büyük değişim, Samsung’ta görmeye alıştığımız bazı şeylerden bu kez vazgeçmemiz gerektiği anlamını taşıyor. Örneğin, telefonun çıkarılabilir bir kapağı, çıkarılabilir bir bataryası yok. Ayrıca telefonda bir microSD kart yuvası da bulunmuyor. Yalnızca nano sim kart için iğne yardımıyla açılan bir hazne söz konusu. Telefonun en düşük depolama miktarı 32GB ve Microsoft’la yapılan anlaşma neticesinde 100GB’lık SkyDrive bulut depolama desteği sunuluyor. Böylelikle hafıza kartı eksikliğinin önüne geçiliyor diyebiliriz.

5.1 inç Super Amoled ekran

Telefonda 5.1 inç değerde Super Amoled ekran bulunuyor. 577ppi değerindeki ekranın çözünürlüğü de 1440 x 2560. Ekran berrak ve başarılı görüntüler sunuyor diyebiliriz. Ama sanki S6 Edge ile kıyasladığımızda S6’daki kırmızı renk biraz açık tonda kalmış gibi. Yine de telefonun ekranının görüntü kalitesi çok iyi. Güneş ışığı altında da belirgin bir şekilde görüntü sunuyor.

Cihazın dokunmatik performansı da çok başarılı. En ufak dokunuşlarla yağ gibi kayan menülerde gezintiye çıkabiliyor, hoş tasarlanan klavyenin zevkini çıkararak özellikle mesajlaşma platformlarında çok rahat hareket edebiliyorsunuz.

Samsung’un yeni amiral gemisi modeli test merkezimizde.

Snapdragon değil, yeni Exynos var

Samsung, “Snapdragon 810 ısınıyor mu?” söylentileri sürerken rekabet için en iyiyi üretmeleri gerektiğini belirtmiş ve bu sebeple de S6 Edge ve S6’da Exynos 7420 çipsetine yer vereceğini duyurmuştu. Öyle de yaptı. Telefonda 4 çekirdekli 1.5GHz Cortex A53 ve 4 çekirdekli 2.1GHz Cortex-A57 işlemcisi, 3GB RAM ve Mali-T760MP8 GPU’su yer alıyor. Snapdragon kullanan ürünlere alışkın olan teknolojiseverler de Exynos gibi tercihleri bazen sorgulayabiliyor. Acaba performanslı mı, ısınma yapıyor mu gibi sorular sorabiliyorlar. Biz de hemen cevaplayalım.

Yaptığımız oyun testlerinde, Dead Trigger 2 ve Asphalt 8 oyunlarını oynadık. İkisi de 3 boyutlu ve güzel grafiklere sahip oyunlar ve ikisi de cihazda akıcı bir şekilde çalıştı. Ekran çözünürlüğüyle uyumsuzluktan olsa gerek, ara ara Asphalt 8’de ufak donmalarla da karşılaştık. AnTuTu testimizde 49 bin puanın üzerine çıkan ürün, Geekbench 3 testinde tek çekirdekte 1048, çift çekirdekte de 4225 puan elde ederek S6 Edge’in biraz gerisinde kaldı. Ama tabii bu tip uygulama skorlarını çok da önemsememek gerekiyor. Tıpkı S6 Edge’te olduğu gibi S6’da da oyun oynarken bir süre sonra ufak ısınmalar olabiliyor, ama bunlar sorun olacak düzeyde değil. Oyunların dışında normal kullanımda ve uygulamalarda vakit geçirdiğinizde telefonun neredeyse hiç ısınmadığını söyleyebilirim. Dolayısıyla Samsung, “ısınma” sorunuyla uğraşmamak ve daha performanslı bir çipset ortaya çıkarmak için yaptığı çalışmaların meyvelerini tatlı tatlı toplamışa benziyor.

Menüler arası geçişler oldukça akıcı, dokunmatik performans da çok iyi, ama yine S6 Edge’te olduğu gibi S6’da da ara ara menülerde kasılmalarla karşılaşabiliyorsunuz.

Android 5.0.2 ve kullanışlı arayüz

Yine de ufak kasılmaları bir kenara bırakırsak akıcı çalışan, basit ve kullanışlı bir arayüze sahibiz. Samsung, klasörleme, klasörlerin renklerini ayarlama, arkaplan ve duvar kağıdı seçenekleri, widget’larda çeşitli düzenlemeler gibi birçok seçeneği de bizlere sunuyor. Önceki modellerle kıyasla S6 Edge ile birlikte S6’da iyi işler çıkarılmış.

Parmak izi okuyucu

Tıpkı S6 Edge’te olduğu gibi, S6’da da parmak izi okuyucu sensör mevcut ve bu özellik, yine S6 Edge’te olduğu gibi başarılı bir şekilde çalışıyor. Yalnızca telefonun kilidi için değil, aynı zamanda yakında giderek yaygınlaşacak online mobil alışverişler için de güzel bir çözüm olacaktır. Ve evet, Samsung’un eski modellerinde yer verdiği parmak izi okuyucu sensörle kıyaslandığında bu yeni ürünlerin çok daha iyi performans sergilediğini söyleyebiliriz.

Samsung’un yeni amiral gemisi modeli test merkezimizde.

Kamera

Telefonun arka tarafında 16MP, ön tarafında da 5MP kamera yer alıyor. 4K video çekim, 60FPS’de 720p ve 1080p gibi çekim modları bulunan ana kamera, hızlı ve net çekimler yapabiliyor. Işık düzeyi yüksek ortamlarda elde edilen sonuçlar gerçekten çok başarılı. Işık seviyesi az ortamlarda da sonuçlar başarılı. Panorama, sanal çekim ve geniş selfie gibi seçeneklere sahibiz. HDR ve güzellik modu gibi özellikleri de unutmayalım. Ayrıca yeni çekim seçeneklerini de Samsung’un mağazasından indirebiliyoruz.

Samsung Galaxy S6 kamera testi – Örnek fotoğraflar

<a href="/index/samsung" target="_blank" rel="tag">Samsung</a> <a href="/index/galaxy-s6" target="_blank" rel="tag">Galaxy S6</a> <a href="/index/kamera-testi" target="_blank" rel="tag">kamera testi</a> - <a href="/index/ornek-fotograflar" target="_blank" rel="tag">Örnek fotoğraflar</a>

<a href="/index/samsung" target="_blank" rel="tag">Samsung</a> <a href="/index/galaxy-s6" target="_blank" rel="tag">Galaxy S6</a> <a href="/index/kamera-testi" target="_blank" rel="tag">kamera testi</a> - <a href="/index/ornek-fotograflar" target="_blank" rel="tag">Örnek fotoğraflar</a>

<a href="/index/samsung" target="_blank" rel="tag">Samsung</a> <a href="/index/galaxy-s6" target="_blank" rel="tag">Galaxy S6</a> <a href="/index/kamera-testi" target="_blank" rel="tag">kamera testi</a> - <a href="/index/ornek-fotograflar" target="_blank" rel="tag">Örnek fotoğraflar</a>

 

Videolar gerçekten başarılı. Görüntü hem net hem de gayet akıcı. Özellikle büyük bir ekranda izlediğinizde videoların kalitesini daha net anlıyorsunuz. 4K tarafında da yine bir önceki Galaxy modeline kıyasla daha başarılı bir performans var. Hem görüntü kalitesi daha iyi hem de Snapdragon 801’e kıyasla telefon kolay kolay ısınmıyor. Samsung, 4K video çekimlerini 5 dakikayla sınırlandırmış, bunu da eklemek istiyorum.

Ön kamera da an itibarıyla en iyilerinden bir tanesi. Geniş selfie seçeneği, sanal çekim modu, HDR ve makyaj modu gibi özelliği bulunan ürün, 2560×1440 (QHD) video çekimine de izin veriyor.

Pil nasıl?

Telefonda çıkarılamaz 2550mAh pil yer alıyor. Bu pil, tam şarj ile size bir gün sunabiliyor, ama bazen de bir günü göremiyorsunuz. S6 Edge’te olduğu gibi S6’da da pil süresi konusunda biraz sıkıntıların olduğunu söyleyebiliriz. Öte yandan bu pilin hızlı şarj özelliğinin bulunduğunu ve telefonda gelen adaptörle birlikte yarım saatlik sürede %60’a kadar şarj edilebildiğini belirtelim.

Ve tabii ki bu modelde de Ultra Güç Tasarruf Modu bulunuyor. Pil seviyesi azaldığında bu modu devreye sokarak sadece temel özellikleri renksiz bir ekranda kullanıyor, ama öte yandan kalan pil ömrünü saatler boyunca idareli bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Samsung’un bu modu gerçekten başarılı. Ek olarak telefonda kablosuz şarj desteği de var. Ama bu aparatı ve taşınabilir pil gibi ekstraları ayrıca satın almanız gerekiyor.

Son sözlere gelecek olursak…

Galaxy S6, tasarımıyla önceki Samsung amiral gemilerinden ayrılmasını başarıyor. Metal ve dayanıklı cam malzemelerin kullanıldığı köşelerden oval tasarım, hem göz okşuyor hem de tek elle kullanıma imkan sunuyor. İki kamerası da hızlı ve net çekimler yapabiliyor. Güncel bir işletim sistemi ve yeniden düzenlenen arayüzüyle gelen telefon, ısınma derdini de bulundurmuyor, ancak pil tarafında biraz daha çalışılsaymış çok daha iyi olurmuş.

S6 Edge ile kıyasladığımızda, pil değerleri, ekran yapılarında ve buna bağlı olarak tasarımlarda biraz farklılıkların olduğuna tanıklık ediyoruz. Geriye kalan birçok detay hemen hemen iki cihazda da aynı. Ama tabii S6 Edge ile S6 arasında 500 liralık bir fiyat farkı olduğunu da hatırlatalım.

An itibarıyla Galaxy S6’nın yılın en performanslı telefonlarından bir tanesi olduğunu söyleyebiliriz.

Birçok farklı renk seçeneği bulunan Galaxy S6, ülkemizde 2499 TL’ye (32GB) satılıyor.

16MP kamerası bulunan ürün, bakalım düşük ışıklı ortamlarda nasıl bir performans sergilemiş..

Samsung’un yeni amiral gemisi modeli olan Galaxy S6’nın 16MP değerde ana kamerası bulunuyor. Bu kamerayla 720p 60FPS, 1080p 60FPS ve 4K videoçekme gibi birçok imkana sahip oluyoruz. Peki bu ürün, flash ışığı kapalıyken, ışık seviyesi çok az olan bir ortamdan nasıl bir kalite sunuyor dersiniz?

İşte Galaxy S6 ile çektiğimiz örnek videolar

Kedili videomuzu sokakta, müzik videolarını ise konser mekanında, göreceğiniz üzere daha karanlık bir ortamda kaydettik. 1080p 60FPS değerlerini seçerek izleyebilirsiniz.

Samsung Galaxy S6 Edge inceleme

İyi seyirler.